DHL се зафркава со конкуренцијата

DHL е компанија која што во светот е позната, но веројатно помалку позната од глобалните конкуренти FEDEX и UPS. Една од причините е малиот буџет кој го имаат за маркетинг. Мал, споредено со конкуренцијата.
Сепак оваа вирална шега, која наводно не ни била финансирана од DHL излезе многу добро решение за компанијата. Холандската агенција која го работеше овој проект преку шега реши да ја фаворизиза DHL.

Еден на Еден за Македонија, сепак го бира Глобко 🙂