Содржини

Koнтејнерите проговорија: Ние јадеме подобро од 60% од децата во земјава

  Доколку контејнерите беа живи суштества, многу веројатно дека изразот на нивните лица ќе демонстрираше подеднаква тага и жал заради количината храна која, секојдневно завршува во нив, наместо да биде ‘спасена’ и подарена на било кое од 60.% од нашите деца, кои секое утро се будат со празно стомаче. „Јас јадам подобро од 60% од […]

Најголемите лаги било кога кажани

  Сите (освен авторот на овој текст и лидерот на мојата политичка партија) сме излажале барем шест пати во животот. Некои лажат помалце, некои лажат повеќе, ама сите лажат. Екипата на #1на1 успеа да направи масовно истражување и дозна дека ова се најголемите лаги било кога кажани! -Познат екс-ју бенд со концерт во Скопје! ЗА […]

Прашања што науката не може да ги одговори!

Светот постои премногу долго време. Минимум 5 години ако ништо друго. За време на тоа постоење, нашата сина планета е исполнета со премногу мистерии! Голем дел од тие мистерии научниците не можат да ги одговорат! Поради тоа, екипата на НАСА (Нашата Аналогија на Светската Агенција) направи листа од најголемите непознаници на денешното човештво! -Кој ги […]

Кој е забарот на Фирмињо?

Очигледно истиот забар што го имаше и Рос од “Пријатели” 😀

Со што најдобро оди вино?

Сирење? Кашкавал? Ма не! Вино најдобро оди со смоки и добри пријатели*  😀 *=Пријателите се за правење муабет и забавување, а не за јадење…не бидете канибали

Ако сакаш да си богат цел живот – одгледувај луѓе

Повеќе од 350 присутни на седмиот настан од акцијата Feed Your Brain во Домот на културата „Антон Панов“ во Струмица ги слушнаа успешните приказни и мотивирачки пораки на гостите говорници: Зоран Витанов, Игор Трајковски и Влатко Лозаноски. Тие успеја да ја пренесат својата порака дека и тука, во Македонија, може да се креира, но и […]

© 2018 Еден на Еден. Сите права задржани. Web by Glitch Agency. Hosted by xo.mk.