Филмската академија препорачува: 5 филмови со креативна комуникација

Дома сте, сами, далеку од пријателите и колегите. Eдинствената комуникација ви е со девојките од марктетот во маало. Ви недостига дури и оној братучедот кој после и на „Што праиш“ за две реченици веќе зборува за политика. „Сè e ова од Америка, бајо мој, слушај ме ти“.

За среќа, тука се Фејсбук, Вибер, Скајп…(стари сме за Тик Ток), но Американската филмска академија вели има и други креативни начини за комуникација на оддалеченост од два метра.

Земете пример од овие пет филмови, препорачува Академијата:

1. Your Name

2. Ghost Story

3. Her

4. You’ve Got Mail

5. Bubble Boy