Колку можат да издржат зградите во Скопје?

Со повеќе од 1.000 сработени проекти, мислењето и искуството на градежниот инженер статичар Влатко Ивановски е особено ценето овој период.

Ви го прикажуваме неговото кратко интервју кое беше поставено на фејсбук страницата на градежната компанија Голден Арт, во кое тој дава свое мислење за стабилноста на скопските згради, совети при несакани ситуации и ни објаснува како се гарантира безбедноста при градење на еден нов објект. Погледнете го во целост и бидете внимателни при изборот на нов стан.

Внимавајте на тоа изведувачот да ги почитува пропишаните правила или уште подобро, да вградува материјали со поголем квалитет од пропишаниот, како во случајот со бетонот во сите Голден Арт објекти, кој е за 30% поцврст од регуларно пропишаната марка.