Мицкоски: Ако станам премиер, сакам француска култура и италијанска мода

„ Би сакал да ја имаме дисциплината на Германија, и да го имаме образовниот систем на САД“, рече Христијан Мицкоски во новата епизода на Еден на Еден, на прашањето на Жаре, на која земја би требало да личиме ако тој стане премиер.

Желбите на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ е кај нас да има француска култура. „Во виното е вистината“, рече Мицкоски.

„ Би сакал да ја имаме модата и стилот на живот како италијаните“, додаде тој. Има уште една работа која би сакал да си задржиме како народ, а која е, погледнете во веб ексклузиваната на линкот во продолжение:

https://www.youtube.com/watch?v=ACZ7wjvIna8