Оригиналниот глас на Дарт Вејдер (видео)

Ретко кој од љубителите на „Војна на ѕвездите“ не знае дека поранешниот билдер Дејвис Праус беше Дарт Вејдер, а гласот му го позајми американскиот глумец Џејмс Ерл Џонс.

Она што е интересно е тоа што, тие никогаш не се сретнале, а сепак го имаат еден од најдобрите ликови во филмот.

Пред да „прозбори“ Вејдер со гласот на Џонс, Дарт беше со британски акцент.