Ретро реклами

Компанијата Најк е формирана во 1971 година. Денеска многу мал дел од луѓево на земјата не ја знаат. Најк е светски глобален бренд, кој заедно со Адидас е веројатно најпрепознатливото нешто кога се работи за спорска опрема од секаков тип.

Компанијата Најк првите реклами на национално ниво во САД ги пуштиле во 1982 година. Еве како тие тогаш изгледале: