Што работат некои од Олимпијците во Сочи?

Да бидеш олимпиец е убава работа и веројатно нешто што секој спортист би сакал да го постигне. Сепак како што најверојатно ви е познато добар дел од спортовите кои се на програмата на зимските олимписки игри не се баш многу атрактивни и не се баш или воопшто платени. Поради тоа некои од олимпицте мора да се занимаваат со друга работа од која всушност живеат. Погледнете со какви се професии не се занимаваат олимпиците во Сочи

Takomo

Такомо Сакагами од јапонскиот женски хокеарски тим е доставувач на пица.

 

Dzenifer

Џенифер Џонс е адвокат во бака. Таа е натпреварувач во Карлинг, спортот со кој доколку сакате да се занимавате мора да имате и друга работа

 

Kajl

Кајл Трес, е програмер, работи во компанија која се занимава со развој на софтвери. Неговиот спорт е скелетон кој е комплетно различен од неговата работа.