За бидермаерите и мандатите…

Какви се свадбените обичаи низ Македонија, посебно кога станува збор за фаќањето на бидермаерот – екипата на „Фчерашни новости“ разговараше со неколку експерти на оваа тема во најновата 11 по ред епизода од втората сезона на најгледаната хумористична емисија.

Репортерите на „Фчерашни новости“ истражуваа и како Министерството за внатрешни работи се справи со лажната дојава за бомба во сообранието, а како Министерството за животна средина се справува со загадениот воздух.

Во студиото беа угостени два многу специјални гости, а на прашањата на граѓаните одговараше професорката Татјана Каракамишева.

Зготвена со малку кисел хумор и горчлива сатира, сочната епизода 11 на „Фчерашни новости“ сега може да ја погледнете и на „Јутјуб“: