Бенфика – легална машина за правење пари!

Ова е безобразно! БЕЗОБРАЗНО! Еден поглед на трансфер политиката на Бенфика и ефикасноста на нивните скаути и човек не може да не рече – Луѓе секоја чест!!!

РАМИРЕС – купи (7.5 милиони евра), продај (22 милиони евра)

ДАВИД ЛУИЗ – купи (0.5 милиони евра), продај (30 милиони евра)

АНХЕЛ ДИ МАРИЈА – купи (8 милиони евра), продај (33 милиони евра)

ФАБИО КОЕНТРАО – купи (0.9 милиони евра), продај (30 милиони евра)

АКСЕЛ ВИЦЕЛ – купи (9 милиони евра), продај (40 милиони евра)

ЈАН ОБЛАК – купи (1.7 милиони евра), продај (16 милиони евра)

Има уште ѓаол и пол други играчи кои го натрпале со пари португалскиот тим, ова се само дел од нив… Страшно. Страшно јако!