Филмови кои ќе ја одбележат 2015 година

Популарната интернет страница „Movies Insider“ направи листа од популарни филмови кои ќе ја одбележат 2015 година.

Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi

Премиерата за „Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi“ е закажана за 18 декември 2015 година.

„The Fantastic Four“

Премиерата е закажана за 7 август 2015 година.

„The Avengers: Age of Ultron“

Премиерата за филмот е закажана за 1 мај 2015 година.

„Cinderella“

Премиерата е закажана за 13 март 2015 година.

„Jurassic World“

Премиерата за филмот е закажана за 12 јуни 2015 година.

„Terminator: Genisys“

„James Bond 24“

Премиерата е закажана за 6 ноември 2015 година.