Како изгледаат пликовите во кои се кријат добитниците на Оскарите?

Холивуд е маркетинг машинерија, која знае и од еден обичен плик да направи приказна и гламур. Еве зошто:

Од 2011 година пликовите се златни, бидејќи сакаат настанот да биде погламурозен.

02

Наводно се потребни 110 часа работа да се направат 72 плика кои ќе се користат.

03

Еве како детално изгледаат

04

Пликовите се запечатени, а печатот е од Прајс Вотерхаус Куперс, ревизорската фирма која гарантира дека гласањето е фер.