Како светот ги толерира хомусексуалците?

Графикот го позајмивме од Ројтерс. Приказ кој покажува каква е толеранцијата или нетолеранцијата кон хомосексуалците во светот. Очигледно е дека од западот се прифаќа значително повеќе, додека во Африка не се препорачува да си геј, со оглед на тоа дека во некои земји како на пример во Уганда ако некој биде фатен на дело се оди веднаш во затвор

 

01