Моментот кога се расправаш со мајка ти

Прво полугодие:

-Мамо, добив четворка по македонски!

-Ама Перо доби петка! Зошто не можеш да бидеш како него?!?

Второ полугодие:

-Мамо најдобар ученик сум по математика од цел клас! Само јас имам четворка од цел клас!

-Не треба да се споредуваш со другите мора да бидеш подобар!

koga se raspravas so majka ti