На Њујорк му фалат дрва

И покрај тоа што го има Централ Парк, организацијата на познатата холивудска ѕвезда Бет Мидлер смета дека Њујорк нема доволно дрва. Поради тоа направиле едно супер креативно решение со кое ги бележат сите работи кои не се дрва. Погледнете како тоа изгледа:
a
b

Нивната цел е до 2017 година да имаат насадено еден милион дрва. Нека им е со среќа.