Неколку чудни работи кои се случуваат во Кина

Кина е новиот економски тигар. Можеби оваа земја ќе го превземе приматот на САД како нова светска сила. Кинезите се една од најбрзо растечките економии. Ова се работи кои сме ги знаеле за овој економски џин, но дали сте го знаеле следново:

01

Оваа зграда по завршувањето на градењето паднала како што е покажано на сликава тотално нечепната. Според многумина стандардите за градење во Кина се доста ниски и брзината е секогаш пред безбедноста.

02

Упорното инвестирање во инфраструктура предизвикува се повеќе да се појавуваат вакви градови-духови во кои никој не живее, како прикажаниот на сликата.

03

Овој мост чинел 2,3 милијарди долари. Долг е повеќе од 40 километри. Според Фајненшал Тајмс ова е еден од најпромашените проекти на владата.

04

Оваа жена (Ву Јинг) беше осудена на смртна казна за финансиски криминал. Пред скоро време нејзината казна е преиначена во доживотен затвор. Се товари за измама од 60 милиони долари. Дали е престрого казнета оценете сами.

05

Сликата е од документарец на BBC, но всушност ова е нивни докуметарец за една емисија која до скоро беше емитувана во Кина. Емисијата всушност е реално шоу во кое се прават интервјуа со луѓе кои треба да бидат егзекутирани и се осудени на смртна казна.

06

На сликата гледате фалш Епл продавница. Тоа говори се.

07

Ова на сликата не е затвор. Мрежите се наменети да им ги спасат животите на луѓето кои сакаат да се самоубијат. Ова е зграда на некоја компанија.