НОВ РЕКОРД НА ГУТЕ ФРУХТЕ ВО ФЕВРУАРИ!

Крајот на месец февруари донесе исклучително позитивни вести за брендот Гуте Фрухте. Сокот за кој лиценцата ја има Тотал Брендс, а се произведува во Македонија по швајцарски рецепт, забележува продажба која одамна не е видена кај нас.

GF-1-NA-1-ZA-INFOGRAPHIC

Само во изминатиот месец, во Тинекс маркетите (кои поради својата големина и распространетост се земаат за основен продажен репер) продадени се 5.374 литри од “Мултифрут” вкусот на Гуте Фрухте!

За колкава бројка се работи, говори фактот дека истиот е речиси 5 пати повеќе продаван од вториот најпродаван бренд во вкусот коктели. Воедно, за истиот месец, Гуте Фрухте “Мултифрут” го понесува и епитетот најпродаван негазиран сок воопшто.

Бум на продажбата доживуваат и малите пакувања од Гуте Фрухте. Детските сокчиња од 200мл веќе стигнаа до 18% од учеството во вкупната продажба во оваа група.

Веќе во продажба се и новите вкусови – 100% портокал и боровница вкусот, кои допрва ќе ги освојат Вашите симатии.

Извор: market research analytics Еден на Еден
користените податоци се потврдени од: Тинекс