Пустински Google Street View (фото)

 

Гугл го поздрави новиот член на нејзиниот Street View тим, Рафиа, 10-годишната камила. Камера со високи перформанси е врзана за врвот на грпката, Рафиа со нејзиниот водич фотографираат во пустината Лива во Обединетите Арапски Емирати.

 

1123x655xraffia3.jpg.pagespeed.ic.f_jRiSs3fu

 

Ако сте сакале да прошетате низ пустината, а не сте сакале да се потите на топлото, сега можете тоа да го направите од дома, а да се движите низ дините со најстариот начин на транспорт.

 

1187x715xtilal.jpg.pagespeed.ic.nEV8ENnvCD

Можете да ја започнете вашата прошетка со Рафиа и да видите некоја бујна оаза која чека позади некој од ридовите.

 

1114x654xRaffia2.jpg.pagespeed.ic.OlXtq9w-eT