Со сечата на шумите умира и дивиот живот

Уметничкиот директор на индискиот магазинот „Sanctuary Asia“ направил реклама заедно со неговиот соработник за кревање на свеста за сечата на шумите ширум светот.

Слоганот на рекламата е „Кога одат шумите, оди и дивиот живот“, а преку фотографии е претставено дека со сечењето на дрвата се убиваат и животните кои живеат таму.

animal-rights-social-ads-call-of-the-wild-sanctuary-asia-3

animal-rights-social-ads-call-of-the-wild-sanctuary-asia-4

animal-rights-social-ads-call-of-the-wild-sanctuary-asia-1