Светски класици на наш начин

Според едно истражување светот се повеќе чита книги. Некои светски класици би имале многу поинаква содржина кога би биле пишувани за Македонија.

  1. 1984  – Книга за сите 1984 станови на Владимир Талевски во Битола

2. Животинска фарма – Приказна за работата на македонското Собрание

 

3. Злосторство и казна – Биографијата на Никола Груевски

 

4. Калуѓерот што го продаде своето ферари – Калуѓерот што НЕ го продаде своето ферари (да не се лажеме, нема поп кај нас што би го продал ни своето ферари, ни својот џип)

5. Повикот на дивината – Кога на Наум Петрески ќе му заѕвонат за на лов.