Успесите на Македонија во 2017

Во старт да си кажеме дека целта на овој пост не е позитивен нити негативен. Едноставно решивме да направиме компилација од настапите на Македонија во светски рамки.

Македонија на Евровизија: Неуспех за влез во финалето

Македонија на СП во ракомет: 15то место

Македонија на ФИФА ранг листата во моментов: 133то место

Македонија на Оскарите: Македонскиот претставник не беше еден од номинираните филмови за Оскар

Македонија во политика: Македонија не влезе во ЕУ и НАТО

Македонија во кошарка: Македонската репрезентација не успеа да се квалификува за ЕП во кошарка