Во Италија и овошјето и зеленчукот се чистат со алкохол

Во Италија во маркет обично се оди еднаш во неделата, инаку сите продукти се достапни, раскажа за Еден на Еден д-р Драгана Јаџиќ, доктор на науки од Каљари, Италија.

„Кога ќе се вратат луѓето од маркет, чистат со алкохол сè што купиле, па дури и овошјето и зеленчукот“, раскажа Јаџиќ која долги годии живее во Италија.

Таа вели дека светот може да се спаси од коронавирусот ако луѓето сериозно го сфатат, ако сфатат дека постои, а не дека не е нешто што го измислиле докторите или фармацевтските компании. Еве што раскажа Драгана Јаџиќ од Каљари: