Еве како ќе изгледа Google во иднината

Џон Вајли е главниот дизајнер на Google Search. Неодамна го прашаа дали некогаш ќе се промени минималистичкиот концепт на google.com. Тој одговори дека не знае што ќе се случува во иднина, но дека е огромен фан на веќе на далеку препознатливиот едноставен дизајн и белината која го зазема речиси целиот екран. Исто така, потврди дека еден од најиновативните дизајни кои ги видел и за кои дефинитивно има шанси да се остварат во реалноста на првата страна од технолошкиот гигант е следниов, направен од студентот Џејк Нолан.

Што мислите? Ви се допаѓа или не? 🙂