Фејсбук во 16иот век

Во 16иот век постоело нешто наречено “Книга на пријатели” . Такви книги воделе богатите семејства од Северна Европа. Некаде од 1560 година многу млади луѓе од Холандија и Северна Германија имале свој „фејсбук“, без лајкови, но со коментари, “фотографии” и забелешки од другарите. Тоа чудо се нарекувало alba amicorum.

 

Ние пробавме да преведеме дел од постовите:

 

MAGDONOS magdonos2 MAGDONOS3 magdonos4 magdonos5 magdonos6 magdonos7 magdonos8 MAGDONOS9
suddenly