Кои се најголемите пијачи во светот?

Без дилема Европа и Русија се најголеми пијачи на алкохол во светот, кинезите се некаде на средина, додека муслиманите очигледно е дека воопшто не се по алкохолот. Еве како тоа изгледа на оваа мапа:

01

А еве и кои се омилените пијалоци на луѓето во разни држави во светот:

02