Најплатената жена на светот, порано била маж!

Директорката на United Therapeutics, гигант кој се занимава со биотехнологија. Основач и директор на оваа компанија е Мартине Ротбалд. Таа е најплатената жена директор во САД со плата од 38 милиони долари, цели 13 милиони повеќе од директорката на Јаху, Мариса Маер.
Патем речено Ротбалд е основач и на Сириус ФМ, радиото во кое работи нашиот омилен водител Хауард Стерн. Така да женава имала навистина успешна бизнис кариера.

aaaaa
Навистина успешна жена….која порано била маж. Направила операција на полот откога го напуштила Сириус. Па така најплатената жена на светот, негогаш била маж.
Од 200 компании кои се најголеми во САД само 11 жени. Или 10 како сакате.
Главната причина според повеќе истражувања е поради агресивноста на мажите во преговорите за плата, затоа што полесно може да го напуштаат (условно речено) семејството и затоа што не им сметаат патувањата кои овие директори мора да ги имаат.