Плажи на Крф кои мора да се посетат

Покрај одличниот ноќен живот, дружењето и неверојатните места кои треба да се посетат, Крф како втор најголем остров во Грција нуди незаборавни плажи. Кога ситниот песок и карпите ќе се надополнат со синото Јонско Море…уживањето е загарантирано.

Ова се најдобрите 5 плажи на Крф според нас:

Маратиас

Долга преку 2км и веројатно најубавата плажа на островот

Глифада

Позната по ситниот песок и кристално чистата вода

Рајска плажа

Најубава, но и најнедостапна…

Песочните плажи кај Сидари

Tука се наоѓа и познатиот Канал на љубовта

Плажата во Ипсос

Долга песочна плажа со многу ресторани и кафе барови, идеална за младите

 

Еден на Еден заедно со „Савана“ имаат одлична понуда за летовање на Кавос. Повеќе инфо на следниот линк