Се помалку гледачи во кино

Така барем ќе биде во иднина. Тоа го велат од Прајс Вотерхаус Куперс, познатата ревизорска куќа. Се чини дека новите генерации наместо да одат во кино се повеќе ќе ги користат услугите кои ги нудат Нетфликс сервисите и слични на нив. Доколку овие проекции се покажат како точни на долг рок, кино индустријата ќе биде маргинализирана. Според графикот кој ќе го видите подоле јасно се гледа колку силен раст се предвидува за сервисите како Нетфликс, за сметка на стоењето во место на кината:
tabela