Тенкот на Арнолд

Арнолд Шварценегер е социјално ангажиран човек. Очигледно дека не сака да се повлече од јавниот живот и по завршувањето на неговиот мандат како гувернер на Калифорнија. Во САД постои една програма која се занимава со тоа да им овозможи на децата активности по завршувањето на часовите, а САД е позната како земја во која добар дел од ваквите проекти се финасираат од приватни џебови.
Токму за оваа кампања Арнолд е заштитно лице, а начинот на кој ја афирмира програма е супер интересен и не е за чудење зошто ова видео за кратко време стана вирално: