Топ 3 најскапи филмови во светот

Топ 3 најскапи филмови во светот
во долари и корегирано за инфлација

 

БРОЈ 3: Титаник
Цена на снимање: 294 милиони
Заработил: 3,2 милијарди
t

БРОЈ 2: Клеопатра
Цена на снимање: 339 милиони
Заработил: 445 милиони
02

БРОЈ 1: Пиратите на Карибите, Крај на светот
Цена на снимање: 341 милион
Заработил: 1,1 милијарда
03