Зошто Age of Ultron не се снимаше во Македонија ?

Светскиот хит Avengers:Age of Ultron продолжува да руши рекорди на светскиот бокс офис. И покрај тоа што целиот свет ужива во најновото филмско остварување на Марвел, сепак мора да се запрашаме зошто еден ваков филм не е сниман и во нашата прекрасна држава ? Е па изгледа дека го дознавме одговорот на тоа зошто Age of Ultron не е сниман и во Македонија:

 

age of ultron