„Братучедот“ на Саша Ковачевиќ и танчерките од „Флај проџект“ – по ова ќе ја памтиме првата вечер на „Пивофест 2016“

Како за четврток, изненадувачки многу народ вчера се собра пред главната бина на прилепскиот „Пивофест“. Тука во голема мера придонесе и изгледот на наша Марјана, а зошто да не и оној на Жаре (хмм… не).

Но, мора признаеме дека публиката збесна дури откако на сцената се појави братучедот на Саша Ковачевиќ – пејачот на „Тропико бенд“. Добро, не вистинскиот братучед, но навистина си личат, а и тој нагалено е Саша.

tropiko-bend (3)

Фестивалот почна со настапот на локалните блуз-мајстори „Кросроуд бенд“. Подоцна на сцената се качија момците од тетовскиот реге-бенд „Конкеринг лајон“, кои го донесоа и специјалниот гостин Рафаел од Јамајка.

– Си поминувам одлично. Првпат сум во Македонија, но ми се допадна енергијата помеѓу нас и публиката. Пред да дојдам ми кажаа – овде има убави жени и одлична храна. Морам да признам и од двете сум многу задоволен – изјави пејачот по настапот.
Следно, Марјана и Жаре го повикаа на сцената градоначалникот Марјан Ристески, и наздравувајќи со кригла пиво и официјално го прогласија фестивалот за отворен.

_MG_6876

Градоначалникот им посака добредојде и убав помин на сите гости, кои и годинава ги има од секаде, па дури и од Кина. Ги потсети и да свртат малку на шега и на мајтап, бидејќи сепак ова е Прилеп.

Тогаш дојде моментот, кој очигледно сите го очекувале – „Тропико бенд“.
Немаше дете, жена, маж, баба или дедо што не ги знаеја рефрените на дечките од Србија (без претерување). Тие на сцена останаа повеќе од два часа и до толку им се допадна, што не ни сакаа да слезат.

Некаде по еден по полноќ, пак, започна настапот на напите другари од романската група „Флај проџект“ кои го исполнија она што утрото го ветија – навистина направија одлична журка.
Колку самите тие, толку и двете танчарки кои ги придружуваа на сцената 😉

fly-project (6)

Ние и денес сме во Прилеп. Денски ќе се закотвиме на еден од штандовите и ќе чекаме да дојде бурата што толку многу ја најавуваат.
Вечер, ги пречекуваме Каролинче и Хари Мата Хари. На здравје и бујрум накај Прилеп!

Повеќе слики од првиот ден:

tropiko-bend (6) tropiko-bend tropiko-bend (8) tropiko-bend (7) tropiko-bend (5) tropiko-bend (4) tropiko-bend (2) IMGL7856 IMGL7625 FUN_7003 FUN_6992 FUN_6960 FUN_6958 FUN_6907 FUN_6768 FUN_6758 FUN_6629 fly-project fly-project (6) fly-project (5) fly-project (4) fly-project (3) fly-project (2) crossroad band crossroad band (2) conquering lion-rafael conquering lion-rafael (4) conquering lion-rafael (3) conquering lion-rafael (2) conquering lion _MG_6986 _MG_6984 _MG_6876 _MG_6774 _MG_6683 _MG_6590 _MG_6588 _MG_6587 _MG_6547 _MG_6544