Зошто луѓето ги рушат властите во Украина?

Одличен Инфографик кој ни покажува кој како се снашол на економски план после распадот на СССР. Воедно ни покажува зошто толку многу е незадоволен народот во Украина низ годините. За разлика од добар дел од државите од бившиот СССР, Украина и покрај тоа што има солидна основа за раст, откако е независна скоро седи во место. Од друга страна погледнете колку силно пораснала Русија и добивате одоговор зошто Путин сеуште толку успешно и без проблеми раководи со Русија.
Темниот дел од кругот е економијата после СССР, светлиот за тоа колкава била економијата пред тоа.

01